Запад Турции всколыхнуло землетрясение

Зa 14.26 local time близинa нa Зaпaдниoт брeг нa Турција имаше земјотрес. Според Агенцијата Анадолија, големината на земјотресот бил 6.6 поени, епицентарот бил во близина на брегот на окружниот Seferihisar во Егејското море, огништето — на длабочина од околу 16 километри За жртвите и destructions не се пријавени, но судејќи според објавена на сајтот haqqin.аз живеево Измир, не без паѓа на одредени објекти. Локалните ресурси Haberturk подоцна пријавени уништување на десетици згради, како и за подигнување на нивото на водата на плажите на Измир. Менаџерот на еден од турските туристички агенции Olesya Uzundere се изјасниле дека тешка и пролонгирана потреси се почувствуваа во Истанбул, каде што е во моментов. Новински агенции објавија дека потреси се почувствувал и во соседните земји — Грција, Бугарија, Египет, Кипар.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.